Home > MMA > MMA for kvinner: Historien

MMA for kvinner: Historien

July 29th, 2015

Som vi har nevnt tidligere, er MMA fortsatt en mannsdominert sport, der de fleste er klare til å betale store penger for å se mannlige utøvere kjempe i ringen, mens kamper mellom kvinner er veldig sjeldne. Dette er dog på vei til å endre seg, og det med veldig god grunn. Kvinner kan nemlig kjempe på samme nivå, om ikke heftigere, enn menn.

Forholdsvis lite konkurranseaktivitet på kvinnesiden

Ronda Rousey og Cristiane Santos er to veldig gode eksempler. Historisk sett kan dog ikke MMA for kvinner måle seg helt med den mannlige varianten helt enda. De første kampsportkonkurransene for kvinner kom ikke på banen før på midten av 90-tallet, og det aller første mesterskapet der kun kvinner var involvert dukket opp i 2001 (Smackgirl). Med årene har dog flere store utøvere kommet på banen og spredd populariteten for kvinnelig MMA verden rundt.

De mest kjente arenaene for kamp mellom kvinner

Strikeforce, EliteXC, Bellator FC og Cage Warriors er blant de internasjonale mesterskapene og showene der kvinnelige MMA-utøvere har vært å se. UFC hang noe etter, men så fort Ronda Rousey signerte kontrakt med dem noen få år siden, skjøt populariteten til værs. Nå om dagen er det som regel minst én kvinnelig kamp hver gang en MMA-konkurranse eller fremvisning er i gang, og i årene som kommer vil vi garantert se flere og flere kvinner skrive kontrakt med det heftigste mesterskapet av dem alle – UFC. Allerede nå, kun noen få år etter at Rousey skrev under sin kontrakt, er det mer enn et dusin kvinnelige MMA-utøvere i det verdenskjente årlige mesterskapet.

Categories: MMA