Home > MMA > Verdens beste kvinnelige MMA-utøver

Verdens beste kvinnelige MMA-utøver

July 14th, 2015

Snakker vi MMA for kvinner, er det umulig å ikke nevne Ronda Rousey. Den 28 år gamle jenta fra California i USA har satt et såpass stort preg på sporten at hun er å regne som en av gudmødrene for kvinnelig MMA. Hun er den desidert beste kvinnelige MMA-utøveren, og dette vil neppe endre seg med det aller første.

Med kampsport i blodet

Rousey kommer fra en familie av sterke kvinner – moren til Rousey ble verdens første amerikanske verdensmester i judo. Ronda startet også ut med judo, men gikk så over til MMA som 22-åring. Hennes profesjonelle debut var derimot i 2011, da hun i en alder av 24 år klarte å knekke den erfarne Ediane Gomes på under et halvt minutt. Derfra var veien kort til ære og berømmelse. Hun ble den første kvinnen til å skrive kontrakt med UFC (Ultimate Fighting Championship), et mesterskap som frem til hennes inntog i 2012 var kun forbeholdt menn.

En særegen kampsportstil

Når det kommer til kampsportstil, er Ronda Rousey en helt klar judoka, altså kvinnelig judoutøver. Hun elsker å dra motstanderne ned på bakken og overrumple dem med hennes raske, gjennomtenkte teknikk – derfor har hun vunnet de fleste av hennes kamper gjennom underkastelse og kveling. Hun er en positiv jente som elsker å smile og ha det gøy, men når det er klart for kamp er hun så alvorlig som mulig. En ekte profesjonell kriger, med andre ord.

Dukker opp i mange ulike roller

Med tiden har hun også gått inn i flere andre typer underholdning, og fått flere filmroller andre kvinner bare kan drømme om. Hun er også å finne på WWE, altså amerikansk wrestling, fra tid til annen, og om du er glad i actionfilmer har du sikkert sett henne i både The Expendables 3 og Furious 7. Hun har fortsatt ikke tapt en eneste MMA-kamp, dermed er oddsen alltid i hennes favør.

Categories: MMA