Home > MMA > Verdens beste MMA-utøvere

Verdens beste MMA-utøvere

August 19th, 2015

MMA er en type kampsport der hver deltager kan benytte seg av sin foretrukne gren, eller en blanding av flere ulike. Dette har gjort MMA til en sport som raskt vokser i popularitet, da det stiller store krav til utøverne og gir oss det beste fra ulike verdener. Og som med de fleste andre raskt voksende idretter er det noen utøvere som skiller seg ut.

Fabricio Werdum

Dette er den nåværende UFC Tungvektsmesteren, og han kommer fra Brasil. Imponerende nok har han svart belte i hele tre forskjellige kampidretter. Dette er selvsagt en stor fordel i MMA, da det gir han bred kunnskap om ulike teknikker. Dette fører til at kamper i MMA ofte er svært jevne, men det er gjerne oddsfavorittene som vinner. De beste utøverne man finner på toppen av oddsstatistikkene er gjerne folk som Werdum, som har en slik bred erfaring de kan gjøre nytte av. Til tross for at han er født og oppvokst i Brasil holder Werdum til i Los Angeles.

Daniel Cormier

Man kan få mye morsom informasjon om denne mannen, som stiller i kategorien lett tungvekt, ved å se på UFCs offisielle sider. Det er kanskje ikke en grad i sosiologi vi først og fremst forbinder med MMA-utøvere, men Cormier har altså dette. Likevel er det som MMA-utøver han har utmerket seg, og det har han gjort ved å vinne Strikeforce Heavywieght Grand Prix. Cormier har bakgrunn fra wrestling, og er basert i San Jose, California.

Chris Weidman

Dette er den yngste utøveren på denne listen, som er født i 1984. I skrivende stund er det Weidman som er regjerende mester i mellomvektsklassen. Han er kjent for å kombinere wrestling, brasiliansk jiu-jitsu og kickboksing. I brasiliansk jiu-jitsu har han, i likhet med Werdum, svart belte. Imponerende nok har han kjempet 13 kamper, og vunnet dem alle. Han er basert i Baldwin, New York.

Categories: MMA